Over Ons

Diekstra Van der Laan Advocaten is een kantoor met gedreven en doortastende advocaten die doen wat nodig is. Het belang van de cliënt staat daarbij altijd centraal. Wij zijn gespecialiseerd op de meest relevante rechtsgebieden en kunnen daardoor hoge kwaliteit leveren. Wij geven heldere antwoorden op uw vragen. Wij bespreken iedere stap in het proces waardoor u altijd weet waar u aan toe bent. U komt dan ook niet voor onaangename verrassingen te staan.

Civiel Recht

Het civiele recht wordt daarom ook wel “burgerlijk” recht genoemd. Het gaat in dit recht om handelingen waarmee de overheid zich niet bemoeit.

Bestuursrecht

In het bestuursrecht staan besluiten van de overheid centraal. Als u het niet eens bent met een beslissing van een bestuursorgaan kunt bezwaar maken en indien dit is afgewezen, beroep instellen bij de bestuursrechter.

Strafrecht

In het strafrecht beoordeelt de strafrechter of iemand een strafbaar feit heeft gepleegd en daarvoor gestraft moet worden. Hierbij geldt dat de verdachte onschuldig is totdat het tegendeel bewezen is.

Onze rechtsgebieden

Wij kunnen u helpen met de veelvoorkomende juridische kwesties. U kunt altijd contact met ons op nemen om na te gaan wat de mogelijkheden zijn.

Wordt u ontslagen of heeft u een geschil met uw werkgever? Dan is het verstandig om u goed juridisch te laten adviseren.

In het strafrecht beoordeelt de strafrechter of iemand een strafbaar feit heeft gepleegd. Hierbij geldt dat de verdachte onschuldig is totdat het tegendeel bewezen is.
Wij kunnen u van dienst zijn als de aanvraag WSNP wordt afgewezen; de WSNP tussentijds wordt beëindigd of de schone lei wordt geweigerd.
Het verkeersrecht omvat dat deel van het recht dat zich in ruime zin bezighoudt met Wegenverkeersrecht.

Bijzondere deskundigheid en ervaring hebben wij op het gebied van het militair recht.
Als ambtenaar kunt u geconfronteerd worden met beslissingen van uw werkgever die ingrijpen in uw rechtspositie. In veel gevallen kunt u tegen die beslissingen in bezwaar en in beroep.
In het bestuursrecht staan besluiten van de overheid centraal. Als u het niet eens bent met een beslissing van een bestuursorgaan kunt bezwaar maken en indien dit is afgewezen, beroep instellen bij de bestuursrechter.
Computercriminaliteit (Cybercrime) is een verzamelterm voor strafbare feiten gepleegd op ICT-gebied. Wij kunnen u adviseren en bijstaan bij het onderzoek naar en aanpakken hiervan.

ADVOCATEN DIE DOEN WAT NODIG IS

Advocaten

De advocaten van Diekstra Van der Laan doen wat nodig is.

Matt

Sébas Diekstra

Mr. S.M. Diekstra is als advocaat gespecialiseerd in het strafrecht. Hij behandelt alle soorten strafzaken en daaraan verwante kwesties. Hij komt op voor de belangen van verdachten, veroordeelden, slachtoffers, achterblijvers en nabestaanden.


Mark

Robert van der Laan

Mr. R.G. van der Laan houdt zich voornamelijk bezig zaken op het gebied van de Wet schuldsanering natuurlijke personen (WSNP). Op dat gebied steunt hij inmiddels op brede kennis en ervaring.


Jennifer Tason Avila

Mr. J.M. Tason Avila heeft zich gespecialiseerd in de civiele (proces)praktijk. Bijzondere ervaring heeft zij in het arbeidsrecht, het personen- en familierecht en het insolventierecht.

Thirza Overes

Mr. T.S.S. Overes heeft zich de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in het strafrecht. Bijzondere kennis en ervaring heeft zij op het gebied van zeden en levensdelicten.

Werken bij Diekstra Van der Laan?

Wij zijn altijd op zoek naar juridisch talent. Open sollicitaties (brief en cv) kunnen worden gestuurd naar werkenbij[at]diekstravanderlaan.nl.